Foto's

Als je de film van de Leiverse Oavendje wilt bekijken, klik dan hier


15-jarige Isa Corsten slaagt met lof

Lees meer »

Huer ins waat ich kan (ensembles)

Zondag 16 februari 2020 vond een gezellige editie van 'Huer ins waat ich kan' plaats in een edtie met ensembles. De leden van de fanfare hadden in 4 ensembles allemaal een mooi programma met 3 verschillende werken ingestudeerd. Een gedragen werk, een vlotter stuk en en een lekker uitsmijter! Daarnaast traden de slagwerkers van de fanfare op die nog eens 'ouderwets' drie (zelfgeschreven) marsen ten gehore brachten.

Een mooie manier om in kleiner verband eens uitvoerig met elkaar aan de slag te gaan! De presentatie was in de profesionele handen van het jonge presentatieduo Eva Corsten en Janne Pellemans. 

Lees meer »

10 jubilarissen in 2020: samen 350 jaar lid van Fanfare Concordia

Op dinsdag 11 februari 2020 werden na de jaarvergadering 10 jubliarissen in het zonnetje gezet bij onze vereniging die gezamenlijk maar liefst 355 jaar lid zijn van onze vereniging. 

De jubilarissen:

Truus Kurstjens – Verkoelen;  Janneke Hermans;  Frank Stultiens.  25 jaar lid

Patricia v. Heel-v. Roij; Anneleen Heijnen; Frans Knapen; Eric Moonen.  40 jaar lid             

Tiny Wolters- Goertz; Miek Jacobs-Goertz: Joke Brentjens-vd Werf.  40 jaar lid

 

Op de eerste foto van links naar rechts: Anneleen Heijnen, Patricia van Heel, Frans Knapen, Miek Jacobs-Goertz, Joke Brentjens-van de Werf, Eric Moonen, Tiny Wolters- Goertz en Truus Kurstjens – Verkoelen.

Janneke Hermans en Frank Stultiens ontbreken op de foto. 

Lees meer »

Bevrijdingsconcert Leveroy 75 jaar bevrijd

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Limburg werd bevrijd. Een gebeurtenis die in de hele provincie wordt gevierd. Ook Leveroy is vanaf november 75 jaar bevrijd van de bezetting door de Duitsers. Reden voor Fanfare Concordia om hier aandacht aan te besteden met een bevrijdingsconcert met originele beelden en interviews met mensen die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt en door documentairemakers Peter Crins en Peter Hermans zijn geïnterviewd.

Megascherm
De beelden en interviews zijn te zien op een megascherm. Fanfare Concordia zal onder de beelden live muziek spelen. Het concert vond plaats op zaterdag 2 november 2019 in zaal Pestoeërskoel in Leveroy.

Interviews en ooggetuigen
Bij ieder thema werden er verhalen verteld die het verhaal duiden en in perspectief zetten, afgewisseld met de interviews van de ooggetuigen die destijds door Peter Crins en Peter Hemans zijn geïnterviewd. Daarnaast waren er beelden van de oorlog en van Leveroy in de oorlog te zien waar Fanfare Concordia live muziek onder zal speelde. Kortom een prachtige, afwisselende en onderhoudende avond.

De foto's zijn van Nederweert24

Lees meer »

Afscheidsconcert Vincent Oostenbrink

Het concert ‘The Grand Finale, nog een keer Vincent Oostenbrink’ vond plaats op zondag 27 oktober 2019 om 11.00 uur in de Wingerd, gelegen aan de Maasbreeseweg 2 in Sevenum. Het concert stond in het teken van het einde (per 1-1-2020) van de dirigentencarrière van Vincent Oostenbrink (1950).

Bijna veertig jaar lang bracht die carrière hem van Panningen naar diverse plaatsen in Noord-Limburg, zoals Wellerlooi, Blerick, Arcen, Sevenum. Nog eenmaal worden in Sevenum de werken uitgevoerd in een stijl en op een wijze die zo kenmerkend is voor de veelzijdige dirigent. Hij staat bekend om zijn aandacht voor techniek, dynamiek en het laten horen van uitersten in zacht en hard. Tijdens het concert treden Mannenkoor Arch Luit uit Arcen en Mannenkoor Die Sevensanghers uit Sevenum op. Bij beide koren zwaaide Oostenbrink bijna twintig jaar het dirigeerstokje.

Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de mannekoorzang in de regio. Naast ‘zijn’ koren, treedt ook de percussiegroep Fanfare Concordia Leveroy op. Oostenbrink deelde ook met deze groep al eerder het podium als solist op panfluit. Bij het nummer ‘Rainman’ zal hij daarom opnieuw aansluiten bij de percussiegroep. Naast dirigent was hij tot aan zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2011 docent dwarsfluit en panfluit aan muziekscholen in Oost-Brabant. Hij is een internationaal erkend auteur van muziekboeken voor panfluit en dwarsfluit en producent van diverse Cd’s in zijn eigen studio De Sjans in Panningen. Hij trad als panfluitsolist op in binnen- en buitenland. Tijdens het concert brengen de koren een keur aan highlights van mannenkoorzang uit de dirigeerperiode van Vincent. Te horen zijn sfeervolle werken van onder andere G. Verdi, W. Mozart, Lennon/McCartey. Arch Luit zingt uitsluitend à cappella. Die Sevensanghers worden bij een aantal werken op de piano begeleid door Von Reijnders. Als slot zingen beide koren het prachtige werk Les Martyrs van Ch. Gounod. De toegang is gratis.

 

Lees meer »

Jubileumconcert 90-jarig bestaan

Met heel veel plezier en trots kijken we terug op ons Jubileumconcert ter gelegenheid van ons 90-jarig bestaan dat we verzorgden met onze jeugfanfare Forever Young, onze jeugddrumband de Beat Boys en philharmonie zuidnederland. 

Lees meer »

Percussiegroep Fanfare Concordia Nederlands Kampioen op ONSK

Op zaterdag 13 april 2019 is de percussiegroep van Fanfare Concordia Nederlands Kampioen geworden tijdens het ONSK in Barneveld. 

Lees meer »

Leiverse Oavendje 2018

Het waren weer 2 geweldige avonden! Dank aan Suzan Cillekens voor de prachtige foto's. 

Lees meer »

Theaterconcert Percussiegroep DOK6 Panningen

Lees meer »

Op en top Nederlands: de middag

Op zaterdagmiddag organiseerde we voor de cliënten van PSW een gratis en aangepaste 'versie' van Op en top Nederlands.
Het was één groot feest en dat zie je terug in de foto's!

Lees meer »

Weekend Forever Young

Op 2 en 3 april werd er door jeugdleden Inge en Stan een muziekweekend georganiseerd voor de jeugdfanfare Forevery Young. Het weekend begon met een workshop van Luc van Oeteren, waarna er Minute to Win it werd gespeeld. 's Ochtends na het ontbijt trokken de jeugd het dorp in voor het ruilspel te spelen. Het weekend werd passend afgesloten met soep en een heeeerlijk broodje knak. Het was super!

Lees meer »

Van Toeten en Blazen

Op zondag 13 september organiseerde Philharmonie Maasniel de derde editie van 'Van Toeten en Blazen' - een muziekfeest voor de jeugd. Ook jeugdfanfare Forever Young was hierbij aanwezig. Het werd een gezellige én muzikale dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer »

Hoogmis en muzikale rondgang - concert

Op zondag 20 september verzorgde de fanfare de muziek in de Hoogmis, die op een zeer bijzondere locatie plaatsvond; Schreurshof. Na een kopje koffie en een stuk vlaai, bracht de fanfare een concert ter vervanging van de muzikale rondgang. Zie de foto's voor een sfeerimpressie! (Fotograaf Alida Verlaek)

Lees meer »

Kermisconcert 2015

Op zondag 12 juli was kon Leveroy wederom genieten van het jaarlijkse kermisconcert. De leerlingen van groep 4,5 én 8 van basisschool de Zonnehof, jeugdfanfare Forever Young en fanfare Concordia lieten het zonnetje schijnen op het kerkplein. 

Lees meer »

Muziekproject basisschool de Zonnehof

Op dinsdag 2 juni was het weer zo ver: de leerlingen van groep 4 en 5 bewezen, onder leiding van muziekdocent Sjraar, dat ze héél wat bij hebben geleerd op het gebied van muziek. Samen met de fanfare werd er gezongen en muziek gemaakt voor de ogen én oren van alle papa's en mama's, broertjes en zusjes en oma's en opa's. Kijk snel naar de foto's voor een kleine sfeerimpressie van deze geslaagde avond!

 

Lees meer »

Triple B Music Day

Een sfeerimpressie van een geweldige én muzikale dag voor veel jeugdfanfares uit de omgeving.

Lees meer »

Bontje Oavendj 2015

Het waren weer twee succesvolle Bonte Avonden. Foto's door Alida Verlaek.

Lees meer »

Jubilarissen 2015

Lees meer »

Culinair concert

Zeer geslaagd en smakelijk "Culinair concert"!

Foto's zijn van Alida Verlaek: www.foto-av.nl

Lees meer »

Foto's Bontje Oavendje

Lees meer »

Caeciliafeest 2013

Lees meer »

Kerstconcert 2013

Ja het was knus en gezellig in de Herberg tijdens het kerstconcert van afgelopen zondag 22 december.

Het liep allemaal erg goed door en er was veel afwisseling. De herbergier zorgde voor veel interactie met het publiek en muzikanten

De herberg zat helemaal vol en dan zaten de muzikanten en zangers nog niet eens in de zaal. 

Al met al is het kerstconcert niet meer weg te denken in Leveroy. Wij zien nu al uit naar komend jaar: Kerstconcert in Leveroy.

Kerst commissie heel erg bedankt voor het organiseren van dit mooie concert.

Lees meer »

Geslaagd weekend Forever Young

Op 2 en 3 november was er een overnachting van jeugdfanfare Forever Young. Alle leden bleven een nacht slapen in het gebouw van JN Leveroy. We verzamelden allemaal om half 2 bij het gebouw en we gingen vanuit daar samen bowlen bij de Leisterd.  Toen we klaar waren met bowlen gingen we in het gebouw macaroni eten. Hierna hadden we een gezellige avond bij het kampvuur. Die eindigde met een karaoke show. Sommige gingen daarna direct slapen en andere hebben de halve nacht rond gerend en alles behalve geslapen. Smorgens werden we toch weer vroeg wakker gemaakt voor het ontbijt  waarna we nog een korte repetitie hadden. om 11 uur begon het concert waar ook de jeugdfanfare van Sint Oederode en Weert- Zuid aanwezig waren. Ondanks het weinig slapen toch nog een goed concert volgens Esther. Als afsluiting hebben we nog met allemaal soep en broodjes gegeten. Daarna was helaas het weekend voorbij. Hopelijk nog een keer.

Lees meer »

Druk bezochte receptie voor de vice wereldkampioen WMC World division

Lees meer »

WMC Percussiegroep 2013

Lees meer »

Eurofestival, Forever Young

Zondag 7 april zijn we met de jeugdfanfare naar het Eurofestival in Heel gegaan.
 
Eerst gingen we naar Adams muziekcentrale in Ittervoort. We werden in tweeën gesplitst. De ene groep kreeg uitleg over hoe een instrument wordt gemaakt, de andere groep kreeg uitleg over hoe je een instrument moet verzorgen. Op het einde kregen we een tas met heel veel leuke dingen erin. Daarna gingen we naar het Eurofestival daar speelden we 3 liedjes. Een half uur later kregen we te horen van de jury dat we ruimvoldoende tot goed kregen. We hebben ook een prijs gewonnen voor de meest veel belovende slagwerkgroep. Uiteindelijk hebben we een hele leuke dag gehad.

Groetjes Kim Corsten 10 jaar.

Lees meer »

Spetterend concert muziekproject

De 24 jonge muzikantjes hebben op dinsdag 4 juni in zaal Pestoeërskoel aan iedereen bewijzen wat ze hebben geleerd. Broertjes en zussen, papa's en mama's, oma's en opa's, de buren, iedereen kunnen genieten van het bijzondere concert samen met de grote fanfare. Voorzitter Erwin Pellemans heeft de avond geopend en ook iets verteld over een mogelijk vervolg na deze lessen op school. Bijgaand een impressie van de avond.

Lees meer »

The Passion 2013

Lees meer »

Bonte Avonde 2013

Een selectie uit de foto's van vrijdag en zaterdag van twee geslaagde bonte avonden!

Lees meer »

Kerstconcert 2012

De formule die voor het kerstconcert was gekozen bleek een schot in de roos. Een vlot afwisselend programma en dan ook nog erg aantrekkelijk voor het publiek. De rode draad “het verhaal” heeft diepe indruk achter gelaten. Groot compliment aan de commissie en alle uitvoerende muzikanten.

Foto's: Alida Verlaek

Lees meer »

Caeciliafeest 2012

Tijdens het Caeciliafeest werd tevens het nieuwe logo gepresenteerd met bijbehorende huisstijl. De C ’s beelden de korpsopstelling uit en de kleuren geven de diverse instrumentgroepen weer. De C is zodanig gepositioneerd dat het tevens de C van Concordia voorstelt. Fris van kleur en warm van klank, stevig neergezet zoals we Concordia’s fanfareklank kennen. Dit logo zal het herkenningsbeeld van Fanfare Concordia gaan worden.

Lees meer »

Nieuw Logo Forever Young

Onder grote belangstelling vond zondag 4 nov. een jeugdorkestentreffen plaats in Kelpen Oler. Na een optreden van jeugdfanfare St. Cecilia uit Hunsel werd Jeugdfanfare Forever Young aangekondigd. In de traditionele outfit werd Farmhouse rock ten gehore gebracht. Aansluitend klonk het nummer ‘you can leave your hat on’ uit de speakers en ja hoor, het begin van een striptease werd ingezet maar verder dan het de zaal in slingeren van de oude t-shirts ging men niet. Resultaat: de nieuwe uniforme t-shirts kwamen te voorschijn, voorzien van een eigen logo dat door Linda Corsten is ontworpen.

Lees meer »

Sjraar 2014

Lees meer »