Foto's

Als je de film van de Leiverse Oavendje wilt bekijken, klik dan hier


Afscheidsconcert Vincent Oostenbrink

Het concert ‘The Grand Finale, nog een keer Vincent Oostenbrink’ vond plaats op zondag 27 oktober 2019 om 11.00 uur in de Wingerd, gelegen aan de Maasbreeseweg 2 in Sevenum. Het concert stond in het teken van het einde (per 1-1-2020) van de dirigentencarrière van Vincent Oostenbrink (1950).

Bijna veertig jaar lang bracht die carrière hem van Panningen naar diverse plaatsen in Noord-Limburg, zoals Wellerlooi, Blerick, Arcen, Sevenum. Nog eenmaal worden in Sevenum de werken uitgevoerd in een stijl en op een wijze die zo kenmerkend is voor de veelzijdige dirigent. Hij staat bekend om zijn aandacht voor techniek, dynamiek en het laten horen van uitersten in zacht en hard. Tijdens het concert treden Mannenkoor Arch Luit uit Arcen en Mannenkoor Die Sevensanghers uit Sevenum op. Bij beide koren zwaaide Oostenbrink bijna twintig jaar het dirigeerstokje.

Hij speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de mannekoorzang in de regio. Naast ‘zijn’ koren, treedt ook de percussiegroep Fanfare Concordia Leveroy op. Oostenbrink deelde ook met deze groep al eerder het podium als solist op panfluit. Bij het nummer ‘Rainman’ zal hij daarom opnieuw aansluiten bij de percussiegroep. Naast dirigent was hij tot aan zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2011 docent dwarsfluit en panfluit aan muziekscholen in Oost-Brabant. Hij is een internationaal erkend auteur van muziekboeken voor panfluit en dwarsfluit en producent van diverse Cd’s in zijn eigen studio De Sjans in Panningen. Hij trad als panfluitsolist op in binnen- en buitenland. Tijdens het concert brengen de koren een keur aan highlights van mannenkoorzang uit de dirigeerperiode van Vincent. Te horen zijn sfeervolle werken van onder andere G. Verdi, W. Mozart, Lennon/McCartey. Arch Luit zingt uitsluitend à cappella. Die Sevensanghers worden bij een aantal werken op de piano begeleid door Von Reijnders. Als slot zingen beide koren het prachtige werk Les Martyrs van Ch. Gounod. De toegang is gratis.