Foto's

Als je de film van de Leiverse Oavendje wilt bekijken, klik dan hier


Bevrijdingsconcert Leveroy 75 jaar bevrijd

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Limburg werd bevrijd. Een gebeurtenis die in de hele provincie wordt gevierd. Ook Leveroy is vanaf november 75 jaar bevrijd van de bezetting door de Duitsers. Reden voor Fanfare Concordia om hier aandacht aan te besteden met een bevrijdingsconcert met originele beelden en interviews met mensen die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt en door documentairemakers Peter Crins en Peter Hermans zijn geïnterviewd.

Megascherm
De beelden en interviews zijn te zien op een megascherm. Fanfare Concordia zal onder de beelden live muziek spelen. Het concert vond plaats op zaterdag 2 november 2019 in zaal Pestoeërskoel in Leveroy.

Interviews en ooggetuigen
Bij ieder thema werden er verhalen verteld die het verhaal duiden en in perspectief zetten, afgewisseld met de interviews van de ooggetuigen die destijds door Peter Crins en Peter Hemans zijn geïnterviewd. Daarnaast waren er beelden van de oorlog en van Leveroy in de oorlog te zien waar Fanfare Concordia live muziek onder zal speelde. Kortom een prachtige, afwisselende en onderhoudende avond.

De foto's zijn van Nederweert24