Generale repetitie Percussiegroep Fanfare Concordia voor concours

24 | 04 | 19

Vrijdag 12 april vindt in zaal Pestoeërskoel de generale repetitie plaats van de Percussiegroep van Fanfare Concordia Leveroy. De slagwerkers staan onder leiding van Roy Janssen en zullen op zaterdag 13 april deelnemen aan de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) in de ‘Topklasse ongestemd’ in Barneveld. In het kader van het 90-jarig bestaan van Fanfare Concordia Leveroy zullen op vrijdag 12 april alle geledingen van de vereniging te beluisteren zijn bij dit concert dat begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Bij het ONSK ‘strijden’ de muziekgezelschappen tegen elkaar, waarbij er een loting is in welke volgorde dat gebeurt en iedereen hetzelfde stuk speelt. Bovendien geschiedt de jurering geblindeerd, waardoor een zo eerlijk mogelijk vergelijk tussen de kwaliteiten van de verenigingen kan worden gemaakt. De percussiegroep speelt in de Topklasse ongestemd tegen de drumband van Harmonie St. Cecilia uit Susteren en de slagwerkgroep van St. Caecilia uit Doornenburg. Alle drie de korpsen spelen het speciaal voor dit kampioenschap geschreven werk ‘Equilibrium’ van Etienne Houben. Een prachtig werk dat heel veel van de muzikanten en dirigent vergt op het gebied van samenspel, maatwisselingen, techniek en muzikaliteit. De percussiegroep van Fanfare Concordia heeft veel zin in deze uitdaging en verwacht op een uitermate gezellig evenement te komen, waarbij ze er alles aan gaan doen om een prachtig concert neer te zetten.

Het concert op vrijdag 12 april in Pestoeërskoel ziet er als volgt uit (indicatietijden):

  • 19.30 uur Jeugdfanfare Forever Young, onder leiding van Ester Alofs
  • 20.00 uur Fanfare Concordia, onder leiding van Jan Kitzen
  • 20.30 uur pauze en ombouw
  • 20.45 uur Beat Boys, onder leiding van Hans Verlaek
  • 21.00 uur Percussiegroep Fanfare Concordia Leveroy, onder leiding van Roy Janssen

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen luisteren!

Jubileumjaar
Fanfare Concordia heeft een aantal activiteiten op de agenda staan in haar 90-jarig jubileumjaar dat werd afgetrapt met een heus Concordia-Küster-Taartje. Dat is het hele jaar nog verkrijgbaar bij Bakkerij Küster voor €9,90 waarvan 90 cent naar de Fanfare gaat.

Daarnaast zal op zaterdag 29 juni om 20.00 uur het jubileumconcert plaatsvinden in de H. Barbarakerk in Leveroy samen met philharmonie zuidnederland. En op zaterdag 2 november is er een bevrijdingsconcert met muziek uit oorlogsfilms of hieraan gerelateerde muziek. Dit concert wordt ondersteund met verhalen en beelden van de documentaire over de Tweede Oorlog van Peter Crins.

Later gaat dit jaar de filmdocumentaire van Peter Crins in première. En het kerstconcert krijgt dit jaar een bijzonder tintje, want dat wordt een kerst-brunch-concert op zondag 22 december in samenwerking met Bakkerij Küster, die eveneens dit jaar het 90-jarig bestaan viert.

Houd de website www.fanfareconcordialeveroy.nl in de gaten voor meer informatie of volg hen op Facebook

Ga terug