Fanfare Concordia Leveroy op weg naar Friesland!

03 | 04 | 14

Fanfare Concordia uit Leveroy zal op zaterdag 5 april deelnemen aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in Friesland. De fanfare komt uit in de tweede divisie met het werk Jeu de Cuivre oftewel ‘spel voor koper’ en zal het tegen drie andere fanfare opnemen. De uitvoering is in schouwburg De Lawei in Drachten. 

Het bijzondere aan het ONFK is dat alle korpsen die het tegen elkaar opnemen hetzelfde werk ten gehore brengen. Voorafgaand aan het optreden zal er om 14.00 uur geloot worden in welke volgorde de korpsen optreden. De jury zal de optredens namelijk ‘geblindeerd’ beoordelen om zo een echt onafhankelijk oordeel te kunnen geven over de uitvoering. Vanaf 15.00 uur zullen de optredens starten en zullen alle korpsen direct achter elkaar hun optreden verzorgen. 
 
Van groepsrepetities naar externe dirigenten; maandenlang is er in Leveroy gerepeteerd. Dirigent Stefan Outjers en de leden hebben alles uit de kast gehaald om een goed resultaat te behalen in Drachten. Maar ook het sociale aspect speelt een rol, want de fanfare vertrekt zaterdagochtend naar Friesland en zal na het optreden overnachten in Sneek. Op zondagochtend vertrekt het hele gezelschap weer met de bus terug naar Leveroy. 

Multimedia
Wellicht bent u niet in de gelegenheid om de fanfare live aan te komen moedigen in Drachten. Maar via de livestreaming kan het ONFK rechtstreeks worden gevolgd op: www.omroplive.nl. U kunt het ONFK ook volgen via twitter, #onfk, en Facebook.
Uiteraard is het ook mogelijk om de generale repetitie bij te wonen. Deze vindt plaats op vrijdag 3 april in zaal Pestoeërskoel in Leveroy. De aanvang is om 20.15 uur. 

Ga terug