Dirigent Stefan Outjers...

13 | 01 | 13
...wordt politieagent Outjers

Het faillissement van Kreato heeft grote impact op veel docenten. Sommigen gaan verder als zzp’er al of niet samenwerkend in een groter cluster als Myouthic. Zekerheden zijn voor veel mensen weggevallen en de kans op een volledige baan in de muziek over een lange periode is erg ongewis. Dat geldt ook voor onze dirigent Stefan Outjers.

De laatste maanden van 2012 oriënteerde hij zich op een nieuw beroep en heeft hij een uitgebreid testprogramma doorlopen om in aanmerking te komen voor een opleiding aan de politieacademie. Hij heeft de zware procedure met goed gevolg doorlopen en op 15 jan. mag hij starten met de opleiding. Voor de fanfare heeft dat eveneens gevolgen. De komende maanden zal hij mogelijk vaak afwezig zijn omdat een gedeelte van de theoretische opleiding op de dinsdag valt. Hoe ernstig het verlet is, wordt dinsdag 15 jan. eerst bekend maar kan variëren van een paar maal tot een totale afwezigheid voor 6 maanden. Na de zomervakantie zou de dinsdag geen lesdag meer zijn en wil Stefan de directie van de fanfare opnieuw en energiek oppakken.Het bestuur heeft uiteraard nu al maatregelen moeten nemen want eerst na 15 jan. handelen, zou wel eens verkeerd kunnen uitpakken.

Ester Alofs heeft zich bereid verklaard de rol van Stefan Outjers over te nemen, zo nodig tot en met het kermisconcert. Bij een volledige overname zal Stefan nog wel een 5 á 6 dinsdagen vrij hebben maar dan wil hij enkel uit belangstelling de repetities volgen.

Het bestuur was in haar beslissing unaniem en geeft Ester alle nodige steun en wenst haar heel veel succes. Met ieders inzet gaan we op weg naar de uitvoering van “The Passion” op 1 april, het eerst volgende muzikale ijkpunt.

Ga terug