Bevrijdingsconcert: Leveroy 75 jaar bevrijd

09 | 10 | 19

Bevrijdingsconcert Fanfare Concordia met beelden en interviews uit film van Peter Crins

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Limburg werd bevrijd. Een gebeurtenis die in de hele provincie wordt gevierd. Ook Leveroy is vanaf november 75 jaar bevrijd van de bezetting door de Duitsers. Reden voor Fanfare Concordia om hier aandacht aan te besteden met een bevrijdingsconcert met originele beelden en interviews met mensen die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt en door documentairemakers Peter Crins en Peter Hermans zijn geïnterviewd. De beelden en interviews zijn te zien op een megascherm. Fanfare Concordia zal onder de beelden live muziek spelen. Het concert vindt plaats op zaterdag 2 november om 20.00 uur in zaal Pestoeërskoel, Sillenhoek 4 in Leveroy. Kaarten kosten €10,- en zijn nu al te bestellen via bevrijdingsconcertleveroy@gmail.com (vrije plaatskeuze)

Het bevrijdingsconcert zal in chronologische volgorde de oorlog in Leveroy belichten aan de hand van een viertal thema’s: het begint voor de oorlog met verhalen over spionage en de inval van de Duitsers. Tijdens de oorlog gaat het over het onderduiken van Joden, arbeitseinsatz door mensen uit Leveroy en de razzia in het dorp. Vervolgens komt het optrekken van de geallieerden en het daaraan gekoppelde terugtrekken van de Duitsers aan bod en tenslotte gaat het over het onverbiddelijke lot van de kerk van Leveroy en uiteindelijk de bevrijding.

Bij ieder thema zullen er verhalen verteld worden die het verhaal duiden en in perspectief zetten, afgewisseld met de interviews van de ooggetuigen die destijds door Peter Crins en Peter Hemans zijn geïnterviewd. Daarnaast zijn er beelden van de oorlog en van Leveroy in de oorlog  te zien waar Fanfare Concordia live muziek onder zal spelen. Dit zal muziek zijn uit onder meer: Schindlers List, Band of Brothers, Soldaat van Oranje en Glenn Miller.

Kortom een prachtige, afwisselende en onderhoudende avond die u niet mag missen!

Ga terug