Bart Partouns nieuwe dirigent Fanfare Concordia Leveroy

16 | 02 | 22

Bart Partouns (1980) is de nieuwe dirigent van Fanfare Concordia Leveroy. Na een aantal gesprekken met sollicitanten en een selectieprocedure waarbij een aantal dirigenten proefrepetities gaf, koos de sollicitatiecommissie unaniem voor Partouns als nieuwe dirigent voor de vereniging. Bart Partouns start op dinsdag 15 februari als dirigent van de fanfare.

Partouns hoorde Fanfare Concordia Leveroy enkele malen optreden en zag potentie in de club. ”De vereniging is een hele mooie mix van jonge en ervaren leden, precies zoals je dat graag ziet bij een dorpsvereniging. Dat ze een groot aantal jeugdleden hebben, heeft voor mij zeker een rol gespeeld om te solliciteren”, zegt Partouns, “Fanfare Concordia is een gezonde club die de afgelopen jaren, met succes, veel geïnvesteerd heeft in het aantrekken van jeugd. Ik zie het als een mooie uitdaging deze leden goed in te passen, uit te dagen en de gehele vereniging op muzikaal gebied weer een stap verder te helpen.”

Voorzitter Erwin Pellemans vult aan dat deze zienswijze uitstekend past binnen de filosofie van de vereniging: “Wij werken graag met de drie B’s binnen onze club: Binden, Boeien en Behouden. Dat is ons credo om - van jong tot ervaren - alle muzikanten een mooie plek te bieden binnen de vereniging, waar iedereen op zijn eigen muzikale niveau beste uit zichzelf kan halen. Aan de vierde ‘B’ (Bart) de taak om iedereen daarin te stimuleren, een mooie muzikale lijn uit te zetten en met de leden mooie (thema)concerten en optredens te verzorgen.” De vereniging heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken en wenst Bart Partouns heel veel plezier en succes met zijn nieuwe aanstelling.

Loopbaan Bart Partouns

Partouns (7 februari 1980, Eijsden) is van huis uit hoboïst en studeerde aan het conservatorium in Maastricht. In juni 2004 sloot hij zijn Bachelor opleiding met succes af en werd toegelaten tot de Masteropleiding die hij in juni 2006 afsloot. Hij is als solohoboïst verbonden geweest aan het (Nationale Jeugd Harmonie Orkest) in de periode 1996 tot 2000 en aan de Jünge Blaser Philharmonie NRW in de periode 1999 tot 2009. Tijdens zijn studie hobo startte hij tevens de hoofdvakken Orkestdirectie bij Jan Stulen en HaFa-directie bij Pierre Kuijpers. Zijn Bachelor HaFa-directie sloot hij in april 2009 met groot succes af i.s.m. JBP Nordrhein Westfalen.

Partouns volgde Masterclasses bij: Jan Cober, Eugene Corporon, Alex Schillings, Jan Stulen, Arjan Tien, Enrico Delamboye en in juni 2014 op uitnodiging van Jac van Steen i.s.m. Residentie Orkest te Den Haag. Na zijn Bachelor HaFa-directie volgde hij enkele jaren privélessen bij Jan Cober. Momenteel volgt hij privélessen bij Enrico Delamboye om het Opera repertoire te verbreden en gaat hij in de zomer van 2022 als assistent samenwerken bij Opera Compact met de opera Der Freischütz. In 2013 behaalde hij tijdens de Finale van de Internationale Dirigenten wedstrijd van het WMC de Bronzen dirigeerstok. Tijdens de zomer van 2014 dirigeerde hij het Zomer Orkest Nederland (ZON) tijdens haar jaarlijkse zomertournee en in  juni 2016 behaalde hij de halve finale tijdens de Young Conductors Award te Hilversum.

Als dirigent is hij momenteel verbonden aan  Fanfare St. Willibrordus Stramproy, Fanfare Moed en Ijver Blitterswijck , Symfonie Orkest Ensuite TU/e, Harmonie Eendracht Maakt Macht Wessem en Philharmonie Sittard. Verder is hij gastdirigent bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland en als docent hobo werkzaam bij Rick (Regionaal Instituut Cultuur-en Kunsteducatie) Weert en Harmonie Concordia Melick.

Ga terug