15-jarige Isa Corsten slaagt met lof voor D-examen bugel

07 | 07 | 22

Op dinsdag 5 juli is de 15-jarige Isa Corsten met lof geslaagd voor haar D-examen op bugel. Ze legde haar examen af in zaal Pestoeërskoel in Leveroy en werd begeleid door Fanfare Concordia waar ze lid van is. Naast enkele solo-werken, speelde ze ook een duet met haar leraar Stefan Arits, die haar vanaf 2015 les geeft via het RICK in Weert.

 

De jury was unaniem en beoordeelde haar examen met gemiddeld een 9 waardoor Isa met lof der jury is geslaagd. Rita Scheffers van het RICK benadrukte bij de diploma-uitreiking haar mooie toon en geweldige techniek. Isa soleerde op haar examen in het eerste werk met een rustig en melodieus eerste deel en een vlot tweede gedeelte waarin zowel de solist en de fanfare onder leiding van Bart Partouns hun virtuositeit tonen. Vervolgens werd het beroemde Adagio uit Concierto de Aranjuez van Joaquín Rodrigo gespeeld door een kwintet, waarbij Isa werd begeleid door haar jonge collega’s uit de fanfare. Saar (bugel), Ries (bas), Linda (hoorn) en Jelle(trombone). Het examen werd afgesloten met het derde deel uit Concerto Grosso van Jan Van der Roost. Isa vormde hierbij een duet met haar leraar Stefan Arits. Oorspronkelijk is het werk geschreven voor trombone en trompet, maar werd nu uitgevoerd door Stefan op euphonium en Isa op bugel.

 

Trotste familie en fanfare

Voorzitter Erwin Pellemans van Fanfare Concordia Leveroy feliciteerde Isa van harte met haar geweldige examen en gaf aan dat niet alleen haar ouders en zus (die ook in de fanfare spelen), maar de hele vereniging supertrots is op haar en het behaalde resultaat. Hij gaf aan dat het zeer bijzonder is om als vereniging dit D-examen te begeleiden en mee te maken, maar onderstreepte ook dat op 15-jarige leeftijd je D-examen met lof afsluiten, wel heel erg bijzonder is!

 

Aanstaande zondag 10 juli tijdens het kermisconcert in Leveroy (vanaf 10.30 uur op het plein tussen de cafés) zal Isa met het kwintet nogmaals het Adagio uit Concerto de Aranjuez ten gehore brengen. Daarnaast zullen alle geledingen van de fanfare zich presenteren, te weten jeugddrumband de Beat Boys, jeugdfanfare Forever Young, de percussiegroep en Fanfare Concordia.

 

Ga terug